Želé z broskví s kakaovými boby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 105.3 mg
- Vláknina 2915.7 mg
- Vitamín A 2915.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dužinu omytých, rozpůlených a vypeckovaných broskví nakrájíme na větší kousky. Vodu, celé kakaové boby (ne kakaový prášek), citronovou šťávu a nakrájené broskve dáme do hrnce, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pokličku odkryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až se dužina rozpadá.
-
2
Na mísu nebo hrnec položíme velké síto s vloženou pasírovací utěrkou. Do síta přelijeme ovocnou směs a necháme šťávu vykapat. Utěrku můžeme svázat a nad hrnec nebo mísu zavěsit a šťávu nechat vykapat, až do vychladnutí.
-
3
Z vykapané šťávy odlijeme 1250 ml, vmícháme želírovací cukr 3plus1 a asi 4 minuty necháme klokotem vařit. Ještě horké plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacím uzávěrem.