Rybízový diabetický kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 458.4 mg
- Vláknina 14333.3 mg
- Vitamín A 14333.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz propláchneme na sítu, necháme okapat a bobule otrháme. Posypeme sacharinem a necháme odležet 5-6 hodin, aby se ovoce prosladilo.
-
2
Poté zalijeme vodou a zvolna zahříváme cca 3-5 minut. Bobule nesmí popraskat.
-
3
Kompot rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.