Diabetický broskvový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 317.3 mg
- Vláknina 5004 mg
- Vitamín A 5004 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve krátce spaříme vroucí vodou a oloupeme. Překrojíme na poloviny a odstraníme pecky.
-
2
Sacharin rozmícháme ve vodě, vložíme broskve a povaříme cca 5-8 minut. Zakápneme citronovou šťávou a necháme odležet do druhého dne. Poté scedíme, roztok svaříme a broskve vložíme zpět. Ještě krátce povaříme, rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.