Diabetický borůvkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 128.3 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme a odstraníme lístky a stopky. Sacharin rozmícháme ve vodě, svaříme, přisypeme borůvky a povaříme cca 5 minut. Scedíme vzniklou šťávu a vaříme ji dalších 5 minut. Necháme vychladnut a opět jí přelijeme borůvky.
-
2
Kompot rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.