Třešně v zavařenině s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 0 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 275.3 mg
- Vláknina 7406 mg
- Vitamín A 7406 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2623.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých a vypeckovaných třešní navážíme 1 kg, nasypeme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a cukr (2 lžíce cukru si odložíme). Na mírném ohni přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Směs přelijeme do studené mísy, ve které necháme alespoň 12 hodin v klidu.
-
2
Třešňovou směs přecedíme zpět do hrnce, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 5 minut, přisypeme třešně, přilijeme červené víno a opět vaříme 5 minut, hrnec odstavíme z ohně a necháme chladnout 1-2 hodiny. Jablečný pektin smícháme se 2 lžícemi cukru a po troškách přisypáváme za neustálého míchání. Směs znovu zahřejeme a vaříme 2-3 minuty, uděláme želírovací zkoušku a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.