Třešně v zavařenině s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1250 g Třešně
  • 500 g Cukr moučkový
  • 20 g Jablečný pektin
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 275.3 mg
  • Vláknina 7406 mg
  • Vitamín A 7406 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2623.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých a vypeckovaných třešní navážíme 1 kg, nasypeme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a cukr (2 lžíce cukru si odložíme). Na mírném ohni přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Směs přelijeme do studené mísy, ve které necháme alespoň 12 hodin v klidu.

  • 2

    Třešňovou směs přecedíme zpět do hrnce, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 5 minut, přisypeme třešně, přilijeme červené víno a opět vaříme 5 minut, hrnec odstavíme z ohně a necháme chladnout 1-2 hodiny. Jablečný pektin smícháme se 2 lžícemi cukru a po troškách přisypáváme za neustálého míchání. Směs znovu zahřejeme a vaříme 2-3 minuty, uděláme želírovací zkoušku a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.

Komentáře k receptu