Zavařenina s celými višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 48.7 mg
- Vláknina 900 mg
- Vitamín A 900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých a vypeckovaných višní navážíme 1,4 kg a nasypeme do velkého hrnce, na středním plameni přivedeme k varu a až ovoce začne bublat, hrnec odstavíme z plamene a zamícháme želírovací cukr 3plus1.
-
2
Připravenou směs nalijeme do studené mísy a nejméně 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách odleželou směs přelijeme zpátky do hrnce, vaříme asi 2 minuty a uděláme želírovací zkoušku. Je-li želírovací zkouška v pořádku přilejeme třešňovici, zamícháme a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a dobře uzavřeme. Můžeme také 1-2 sklenice naplnit rosolem bez plodů.