Zavařenina s celými višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 64

Suroviny

  • 500 g Cukr želírovací
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.8 kg Višně
  • 2 cl Griotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 48.7 mg
  • Vláknina 900 mg
  • Vitamín A 900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých a vypeckovaných višní navážíme 1,4 kg a nasypeme do velkého hrnce, na středním plameni přivedeme k varu a až ovoce začne bublat, hrnec odstavíme z plamene a zamícháme želírovací cukr 3plus1.

  • 2

    Připravenou směs nalijeme do studené mísy a nejméně 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách odleželou směs přelijeme zpátky do hrnce, vaříme asi 2 minuty a uděláme želírovací zkoušku. Je-li želírovací zkouška v pořádku přilejeme třešňovici, zamícháme a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a dobře uzavřeme. Můžeme také 1-2 sklenice naplnit rosolem bez plodů.

Komentáře k receptu