Röster - třešně v zavařenině s balzamikovým octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 35 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 42.9 mg
- Vláknina 695.8 mg
- Vitamín A 695.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 419.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vypeckované a omyté třešně vložíme do hrnce spolu s vodou a cukrem, přivedeme k varu, přidáme celou skořici, zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Jakmile se třešně po 15 minutách rozpadají, odebereme z nich 1/3 a rozmixujeme je. Rozmixované třešně smícháme s udušenými třešněmi, ochutíme balzamikovým octem a rozdrceným černým pepřem a opět přivedeme k varu a poté hned plníme do sterilizovaných sklenic.