Röster - třešně v zavařenině s balzamikovým octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 35 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.9 mg
  • Vláknina 695.8 mg
  • Vitamín A 695.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 419.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckované a omyté třešně vložíme do hrnce spolu s vodou a cukrem, přivedeme k varu, přidáme celou skořici, zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Jakmile se třešně po 15 minutách rozpadají, odebereme z nich 1/3 a rozmixujeme je. Rozmixované třešně smícháme s udušenými třešněmi, ochutíme balzamikovým octem a rozdrceným černým pepřem a opět přivedeme k varu a poté hned plníme do sterilizovaných sklenic.

Komentáře k receptu