Ledové kostky s citronovou šťávou a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 134.3 mg
- Vláknina 717.7 mg
- Vitamín A 717.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno posekáme 2 lžíce bazalkových lístků, dále si připravíme 250 ml citronové šťávy, 100 ml šťávy limetkové a 1 lžíci nastrouhané citronové kůry.
-
2
V kastrolku při střední teplotě smícháme sladké bílé víno a krupicový cukr s bazalkou. Uvedeme do varu, za stálého míchání vaříme 3 minuty. Nálev přecedíme do tenkostěnné misky, necháme vychladit na pokojovou teplotu, přimícháme citronovou kůru, citronovou a limetkovou šťávu, dáme mrazit. Když se na okrajích misky začnou tvořit ledové krystalky, směs promícháme a krystaly rozdrtíme. Znovu pak částečně zamrazíme a rozmícháme.
-
3
Směs přelijeme do formy na ledové kostky a necháme úplně zmrazit.
-
4
Kostky jsou vhodnou vložkou do vermutu a nápojů on the rock.