Palačinky řecké

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 400 g Meloun vodní
  • 300 g Sýr Feta
  • 300 g Špenátové listy mražené
  • 200 g Olivy nakládané
  • 10 g Oregano sušené
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1102 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 1200 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 160.7 mg
  • Draslík 583.2 mg
  • Vláknina 6511.5 mg
  • Vitamín A 6511.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 13 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 777.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kousky nakrájený sýr, celé, vypeckované olivy, polijeme olivovým olejem a vše zlehka promícháme. Odložíme stranou na další použití.

  • 2

    Mouku prosijeme spolu s kypřícím práškem do misky, přidáme sůl, pepř, chilli koření, vejce, přilijeme pomerančovou šťávu, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a šlehačem všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu. Misku přikryjeme a těsto necháme 15 minut odležet.

  • 3

    Pánev mírně potřenou olejem rozpálíme, na dno nalijeme těsto, na středně silném ohni dozlatova opečeme palačinky po obou stranách. V pečení pokračujeme až do spotřebování všeho těsta a palačinky udržujeme po celou dobu teplé.

  • 4

    Hotové palačinky hned upravíme na talíře, naplníme připravenou náplní z melounu a sýru, přiklopíme a každou porci posypeme oreganem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu