Palačinky řecké
Suroviny
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 400 g Meloun vodní
- 300 g Sýr Feta
- 300 g Špenátové listy mražené
- 200 g Olivy nakládané
- 10 g Oregano sušené
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli paprička
- 5 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Pomerančová šťáva
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1102 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 73 g
- Sodík 1200 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 160.7 mg
- Draslík 583.2 mg
- Vláknina 6511.5 mg
- Vitamín A 6511.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 13 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 777.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meloun oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kousky nakrájený sýr, celé, vypeckované olivy, polijeme olivovým olejem a vše zlehka promícháme. Odložíme stranou na další použití.
-
2
Mouku prosijeme spolu s kypřícím práškem do misky, přidáme sůl, pepř, chilli koření, vejce, přilijeme pomerančovou šťávu, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a šlehačem všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu. Misku přikryjeme a těsto necháme 15 minut odležet.
-
3
Pánev mírně potřenou olejem rozpálíme, na dno nalijeme těsto, na středně silném ohni dozlatova opečeme palačinky po obou stranách. V pečení pokračujeme až do spotřebování všeho těsta a palačinky udržujeme po celou dobu teplé.
-
4
Hotové palačinky hned upravíme na talíře, naplníme připravenou náplní z melounu a sýru, přiklopíme a každou porci posypeme oreganem. Ihned podáváme.