Ovocná studená polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 1 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 541.1 mg
- Vláknina 9013 mg
- Vitamín A 9013 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višně, meruňky, broskve, švestky umyjeme, nakrájíme na malé kousky, ovoce položíme do hrnce, vysypeme vanilkový cukr, sůl, zalijeme studenou vodou, postavíme hrnec na sporák a na středním plamínku vaříme 30 minut.
-
2
Uvařené ovoce propasírujeme přes síto, polévku zahustíme hladkou moukou smíchanou se studenou vodou, podle potřeby ještě můžeme dosolit, dochutíme cukrem, polévku přivedeme k varu, odstavíme a necháme ji vychladnout.
-
3
Vychlazenou polévku porcujeme na hluboké talíře a podáváme.