Jahodový dezert s toastovým chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 5 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 118 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 620.6 mg
- Vláknina 19400.4 mg
- Vitamín A 19400.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 148 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu nebo dezertní formu vyložíme fólií, na kterou urovnáme plátky toastového chleba bez kůrky.
-
2
Cukr s částí vody rozpustíme, přidáme 1/4 omytých, nakrájených jahod a povaříme asi 3 minuty.
-
3
Další 2/4 jahod nakrájíme na kousky a povaříme doměkka.
-
4
Vychladlým jahodovo-cukrovým sirupem pokapeme chléb ve formě a rozložíme na něj vychladlé, povařené jahody. Pokryjeme zbylým chlebem a vše zalijeme zbylým sirupem.
-
5
Formu přikryjeme fólií, zatížíme a necháme do druhého dne v chlaničce.
-
6
Zbylé jahody rozmixujeme, chvíli povaříme a prolisujeme.
-
7
Dezert podáváme s jahodovou omáčkou, ozdobený snítkou máty.