Ovocný salát s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 12 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 427.8 mg
- Vláknina 11505 mg
- Vitamín A 11505 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté bobule hroznů a ryngle rozpůlíme a zbavíme semen a pecek. Ryngle pak ještě nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Oloupaná jablka a hrušky rozpůlíme, odstraníme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky.
-
3
Všechno ovoce dáme do velké mísy.
-
4
Zálivku připravíme tak, že přes síto prolisovaný brusinkový kompot smícháme se sherry brandy.
-
5
Ovoce se zálivkou smícháme a necháme alespoň 30 minut odležet.
-
6
Před podáváním posypeme jemně nasekanými jádry vlašských ořechů.