Jehněčí na řecký spůsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 44 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 508.2 mg
- Vláknina 3441.7 mg
- Vitamín A 3441.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno vlijeme do sklenky, přidáme med, grilovací koření, sůl, pepř, olej, sklenku zavíčkujeme, vše dobře rozmícháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, jehněčí maso prošpikujeme česnekem a potřeme surovinami, připravenými ve sklence.
-
2
Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu a maso pečeme ze všech stran, nejméně 20 minut. Opečené maso sundáme z grilu, na prkénku ho necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Čtvrtky cibule naskládáme na okraj grilu a pečeme přibližně 10 minut.
-
3
Naporcované maso pokládáme na talíře, přidáme opečenou cibuli, posypeme oreganem, zvolíme vhodnou přílohu a podáváme.