Okoun na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 20 g Pórek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Okoun - filety
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 606.5 mg
  • Vláknina 6843 mg
  • Vitamín A 6843 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Měkké brambory scedíme, necháme vychladnout. Studené nakrájíme na silná kolečka, necháme je nadále ve slupce. Grilovací rošt potřeme olejem, gril nahřejeme na vysokou teplotu. Vezmeme filety okouna, potřeme je po obou stranách prolisovaným česnekem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a naskládáme do středu roštu. Po okrajích naskládáme připravená kolečka brambor, která na grilu osolíme a spolu z každé strany pečeme přibližně 15 minut. Po dobu pečení ryby i brambory otáčíme.

  • 2

    Upečené ryby porcujeme na talíře, přidáme brambory a filety, zalijeme zálivkou a posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem.

  • 3

    Zálivka: Vejce rozklepneme, žloutky dáme stranou bílky metličkou rozšleháme do pěny, přidáme med, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, přimícháme chilli a rozmícháme.

Komentáře k receptu