Krevety na grilu
Suroviny
- 20 g Koření mexické
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Citrony
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Pomerančová šťáva
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 kg Krevety tygří - loupané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 50.6 mg
- Vláknina 1629.8 mg
- Vitamín A 1629.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: česnek oloupeme, nakrájíme, prolisujeme do misky, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, vmícháme cayenské koření, mletou paprikou, z 1 citronu nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny zamícháme, podle chuti přisypeme sůl a pepř.
-
2
Krevety omyjeme pod tekoucí studenou vodou a naskládáme je do připravené marinády, kterou dáme do ledničky na celou noc.
-
3
Dřevěné špejle namočíme do studené vody, a to proto, aby se při grilovaní nespálily. Krevety vybíráme z marinády a napichujeme je na namočené špejle.
-
4
Rošt na grilu potřeme olejem, gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rozložíme špízy, které po dobu pečení otáčíme na každou stranu. Pečeme přibližně 10 minut, podle toho na jak silném ohni pečeme.
-
5
Upečené krevety porcujeme na talíře a přidáme plátky citronu.