Špízy ze svíčkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 514.6 mg
- Vláknina 627.3 mg
- Vitamín A 627.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu do misky, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, přilijeme likér, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a dobře promícháme. Do marinády naskládáme na kostky nakrájené maso, přiklopíme a v lednici necháme celou noc.
-
2
Špejle namočíme ve studené vodě, aby se při grilování nespálily.
-
3
Kostky masa vyndáváme z marinády a napichujeme na připravené špejle. Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme špízy, které opékáme po každé straně asi 30 minut. Po celou dobu pečení špízy potíráme zbylou marinádou.
-
4
Špízy ihned z grilu pokládáme na talíř, posypeme oreganem a podáváme.