Letní džuveč s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 16 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 125.2 mg
- Draslík 322.4 mg
- Vláknina 633.8 mg
- Vitamín A 633.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 156.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme asi 15 minut.
-
2
V misce smícháme rozšlehaná vejce s mlékem, rozdrobeným tvarohem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
-
3
Podušené papriky rozložíme do pekáče, zalijeme tvarohovou směsí a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.