Makarony na liškách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 37 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 522.8 mg
- Vláknina 9664.8 mg
- Vitamín A 9664.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme dle návodu na obalu makarony, scedíme a necháme okapat.
-
2
Nejprve si připravíme cibuli, slaninu a lišky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadborno, slaninu nakrájíme na nudličky. Pokud je potřeba, lišky omyjeme, ne však pod tekoucí vodou, ale v nádobě s vodou (houby nesmějí vodu nasát - jinak lišky pouze očistíme). Větší houby dle potřeby překrojíme.
-
3
Slaninu dokřupava opečeme na ropáleném oleji. Následně ji vyjmeme a na zbylém oleji rozpustíme máslo. Na pánev přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lišky, vše promícháme a smažíme dokud se tekutina nevyvaří.
-
4
Poté přidáme ke směsi créme fraiche a vložíme zpět opečenou slaninu. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Připravíme si pažitku a majoránku, které nasekáme nadrobno a přimícháme do omáčky. Na závěr vložíme do omáčky makarony, promícháme a můžeme servírovat na talíře.