Chlazená špenátová polévka s pistáciemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Sýr Feta
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Pistácie
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1341 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 869.5 mg
  • Vláknina 9948.8 mg
  • Vitamín A 9948.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme nadrobno a jemně podusíme na rozehřátém oleji. Přimícháme rozdrcený česnek, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Špenát omyjeme, nahrubo nakrájíme a přidáme k vývaru společně s nasekaným koprem. Několik minut provaříme bez pokličky. Dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím rozmělníme fetu na malé kousky, postupně přidáváme smetanu a šleháme metličkou dokud nevznikne nadýchaná směs.

  • 3

    Polévku podáváme studenou, s kopečky sýrové smetany, posypanou nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu