Skopový guláš na paprice s hříbky
Suroviny
- 600 g Skopová plec
- 80 g Cibule
- 150 g Paprika červená
- 200 g Hříbky čerstvé
- 50 g Celer bulvový
- 30 g Česnek
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín drcený
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 4 g Paprika mletá pálivá
- 200 g Chléb celozrnný žitný
- 1.25 g Sádlo škvařené
- 60 g Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1802 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 18.3 mg
- Draslík 524.5 mg
- Vláknina 9925 mg
- Vitamín A 9925 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku bez jádřince na nudličky, hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a okmínujeme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, zalijeme vodou a dusíme 1 hodinu.
-
3
Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, nudličky papriky, celer, orestujeme, zasypeme pálivou mletou paprikou, necháme v tuku rozpustit a mírně zhnědnout, promícháme a přidáme k masu. Dochutíme česnekem. Povaříme ještě 1/2 hodiny a odstavíme.
-
4
Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.