Skopový guláš na paprice s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová plec
  • 80 g Cibule
  • 150 g Paprika červená
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Celer bulvový
  • 30 g Česnek
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 g Paprika mletá pálivá
  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 1.25 g Sádlo škvařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1802 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 18.3 mg
  • Draslík 524.5 mg
  • Vláknina 9925 mg
  • Vitamín A 9925 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku bez jádřince na nudličky, hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a okmínujeme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme moukou, promícháme s tukem, zalijeme vodou a dusíme 1 hodinu.

  • 3

    Mezitím si v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, nudličky papriky, celer, orestujeme, zasypeme pálivou mletou paprikou, necháme v tuku rozpustit a mírně zhnědnout, promícháme a přidáme k masu. Dochutíme česnekem. Povaříme ještě 1/2 hodiny a odstavíme.

  • 4

    Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu