Zeleninový bujón s houbovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 8 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 66.4 mg
- Draslík 270.8 mg
- Vláknina 1387.3 mg
- Vitamín A 1387.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu drobně pokrájíme a dáme do misky. Druhou polovinu hříbků nakrájíme na kostky o něco menší, než je sousto. Maličké plodnice jen rozkrojíme.
-
2
V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) podusíme drobně pokrájené hříbky. V misce si vyšleháme 2 lžíce másla se solí, vajíčkem, kerblíkem a strouhankou. Pak přimícháme podušené houby, bílý pepř a vymícháme vláčné těstíčko, které necháme odpočinout asi 20-30 minut. Petrželku kudrnku si omyjeme a drobně pokrájíme.
-
3
Z těstíčka si vytvoříme malé kulaté knedlíčky.
-
4
Do 1 l vařící vody vložíme 2 kostky zeleninového bujonu a při mírné teplotě ho povaříme 5 minut. Poté vložíme houbové knedlíčky a kousky nakrájených hříbků. Pomalu polévku povaříme 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.