Zeleninový bujón s houbovými knedlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Hříbky čerstvé
  • 45 g Strouhanka
  • 40 g Bujón zlatý zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 0.84 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 66.4 mg
  • Draslík 270.8 mg
  • Vláknina 1387.3 mg
  • Vitamín A 1387.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu drobně pokrájíme a dáme do misky. Druhou polovinu hříbků nakrájíme na kostky o něco menší, než je sousto. Maličké plodnice jen rozkrojíme.

  • 2

    V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) podusíme drobně pokrájené hříbky. V misce si vyšleháme 2 lžíce másla se solí, vajíčkem, kerblíkem a strouhankou. Pak přimícháme podušené houby, bílý pepř a vymícháme vláčné těstíčko, které necháme odpočinout asi 20-30 minut. Petrželku kudrnku si omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Z těstíčka si vytvoříme malé kulaté knedlíčky.

  • 4

    Do 1 l vařící vody vložíme 2 kostky zeleninového bujonu a při mírné teplotě ho povaříme 5 minut. Poté vložíme houbové knedlíčky a kousky nakrájených hříbků. Pomalu polévku povaříme 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu