Hovězí plátky na hříbkách
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 200 g Hříbky čerstvé
- 360 g Rýže dušená
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 ks Cibule
- 4 dl Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.42 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 19 g
- Sodík 843 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 588.1 mg
- Vláknina 7396 mg
- Vitamín A 7396 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, asi 1,5 cm silné. Maso osolíme a posypeme z obou stran čerstvě pomletým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.
-
2
V pekáči si rozpálíme olej, přidáme cibuli a zpěníme ji dozlatova. Na cibuli položíme plátky masa, zalijeme je vývarem, dáme je do předehřáté trouby a pod poklicí je dusíme přibližně 45-60 minut doměkka.
-
3
Mezitím si v pánvi na másle osmažíme dozlatova plátky hříbků, které osolíme a posypeme kmínem a bílým pepřem.
-
4
Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče a dáme ho do pánve k hříbkům.
-
5
Výpek z masa poprášíme moukou, promícháme a ještě krátce ohřejeme. Pak ho přecedíme přes síto do menšího rendlíku.
-
6
Plátky hovězího masa dáme na talíře, ozdobíme plátky hříbků, přidáme rýži a vše přelijeme zahuštěným výpekem.