Hovězí plátky na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 360 g Rýže dušená
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Cibule
  • 4 dl Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.42 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 843 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 588.1 mg
  • Vláknina 7396 mg
  • Vitamín A 7396 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, asi 1,5 cm silné. Maso osolíme a posypeme z obou stran čerstvě pomletým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V pekáči si rozpálíme olej, přidáme cibuli a zpěníme ji dozlatova. Na cibuli položíme plátky masa, zalijeme je vývarem, dáme je do předehřáté trouby a pod poklicí je dusíme přibližně 45-60 minut doměkka.

  • 3

    Mezitím si v pánvi na másle osmažíme dozlatova plátky hříbků, které osolíme a posypeme kmínem a bílým pepřem.

  • 4

    Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče a dáme ho do pánve k hříbkům.

  • 5

    Výpek z masa poprášíme moukou, promícháme a ještě krátce ohřejeme. Pak ho přecedíme přes síto do menšího rendlíku.

  • 6

    Plátky hovězího masa dáme na talíře, ozdobíme plátky hříbků, přidáme rýži a vše přelijeme zahuštěným výpekem.

Komentáře k receptu