Grilovaný chřest s hořčičnou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 50 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 52.4 mg
- Vitamín A 52.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest očistíme škrabkou a opláchneme, potřeme polovinou marinády, urovnáme na gril a grilujeme tak dlouho, dokud povrch chřestu s marinádou nezkaramelizuje. Po zkaramelizování povrchu chřestu je pokrm hotov. Hotový pokrm potřeme zbylou polovinou marinády, kterou jsme rozmixovali v mixéru. Pokrm podáváme teplý.
-
2
Marináda:
-
3
Olivový olej dobře promícháme s hořčicí a ochutíme. Do druhé poloviny marinády, kterou budeme polévat grilovaný chřest, přidáme ocet a v mixéru ji promixujeme.