Pyré z angreštu a rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Džem jahodový
  • 500 g Angrešt
  • 100 g Rybíz černý
  • 200 g Jogurt bílý smetanový
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 329.8 mg
  • Vláknina 11100 mg
  • Vitamín A 11100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Angrešty a černý rybíz dobře očistíme, omyjeme a rozmixujeme na kaši. Do pyré zašleháme smetanový bílý jogurt, 0,5 dl smetany, jahodový džem, 2 lžíce práškového cukru a směs dáme vychladit. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

  • 2

    Vychlazené pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu