Pyré z angreštu a rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 31 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 329.8 mg
- Vláknina 11100 mg
- Vitamín A 11100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Angrešty a černý rybíz dobře očistíme, omyjeme a rozmixujeme na kaši. Do pyré zašleháme smetanový bílý jogurt, 0,5 dl smetany, jahodový džem, 2 lžíce práškového cukru a směs dáme vychladit. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
-
2
Vychlazené pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.