Fusilli s pečenými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy černé
  • 350 g Těstoviny Fusilli
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 281.5 mg
  • Vláknina 10403.8 mg
  • Vitamín A 10403.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé papriky pečeme v troubě za častého otáčení 10 minut. Upečené papriky dáme do umělohmotného sáčku a necháme vychladnout.

  • 2

    Poté všechny papriky vyndáme a opláchneme. Oloupeme slupku, rozřízneme je a odstraníme jádro se semínky. Nakonec papriky osušíme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

  • 4

    Než se těstoviny uvaří, nakrájíme papriky na proužky a dáme do mísy. Přimícháme k nim drobně pokrájený česnek a rajčata. Nakonec vložíme podélně rozpůlené černé olivy bez pecky a lístky bazalky. Přidáme uvařené těstoviny a vše promícháme. Popřípadě dosolíme a dopepříme. Můžeme servírovat.

Komentáře k receptu