Fusilli s pečenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 3 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 281.5 mg
- Vláknina 10403.8 mg
- Vitamín A 10403.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé papriky pečeme v troubě za častého otáčení 10 minut. Upečené papriky dáme do umělohmotného sáčku a necháme vychladnout.
-
2
Poté všechny papriky vyndáme a opláchneme. Oloupeme slupku, rozřízneme je a odstraníme jádro se semínky. Nakonec papriky osušíme.
-
3
Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
-
4
Než se těstoviny uvaří, nakrájíme papriky na proužky a dáme do mísy. Přimícháme k nim drobně pokrájený česnek a rajčata. Nakonec vložíme podélně rozpůlené černé olivy bez pecky a lístky bazalky. Přidáme uvařené těstoviny a vše promícháme. Popřípadě dosolíme a dopepříme. Můžeme servírovat.