Španělský letní salát
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Sardelové řezy
- 8 ks Olivy nakládané
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 55 g
- Sodík 6318 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 160.9 mg
- Draslík 850.3 mg
- Vláknina 25093.8 mg
- Vitamín A 25093.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 14.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a nakrájíme na dílky.
-
2
Omytý salát rozebereme na listy, oloupanou okurku nakrouháme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Olivy a sardelové řezy propláchneme vodou a necháme okapat.
-
3
Talířky obložíme listy salátu, připravenou zeleninou, olivami a sardelovými řezy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a zakapeme octem a olejem.
-
4
Salát ozdobíme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.