Houbové sněhové koblížky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 0.15 dl Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 392 mg
  • Draslík 470.3 mg
  • Vláknina 1294.8 mg
  • Vitamín A 1294.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme, necháme odkapat nebo je ubrouskem osušíme. Pak je nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a promícháme je.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme máslo a hříbky krátce orestujeme. Vyjmeme je z omastku a necháme na papírovém ubrousku vychladnout.

  • 3

    V míse si vyšleháme bílky na tuhý sníh, který ochutíme citronovým pepřem a 2 špetkami mořské soli. Žloutky smícháme s moukou a přidáme je ke sněhu z bílků. Pak přidáme vychladlé hříbky a vše lehce promícháme.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej, lžicí nabíráme houbovou směs a koblížky usmažíme z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu