Studená polévka z lesních plodů s noky
Suroviny
- 60 g Pšeničná krupice
- 750 g Lesní plody - mražené
- 250 ml Mléko plnotučné
- 700 ml Džus višňový
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Máta
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Pistácie
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 6 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 92.5 mg
- Vláknina 14269.4 mg
- Vitamín A 14269.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 388.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovoce necháme rozmrazit. Smícháme 4 lžíce višňové šťávy se solamylem. Zbylou šťávu uvedeme do varu, vmícháme solamyl a krátce povaříme. Nakonec vsypeme ovoce a polévku necháme v chladu uležet.
-
2
Do vroucího mléka přisypeme krupici, citronovou kůru a cukr. Vše povaříme asi 3 minuty. Z krupicové kaše vykrajujeme lžičkou noky, vhazujeme je do vroucí osolené vody a necháme je asi 8 minut zatáhnout. Scedíme a vychladíme.
-
3
Studené krupicové noky vložíme do polévky, kterou posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.