Kebab s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 42 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 92.3 mg
- Draslík 679.8 mg
- Vláknina 1231.3 mg
- Vitamín A 1231.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové libové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na trochu větší kostky - přibližně 4 x 4 cm. Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky (5-7 mm).
-
2
Připravíme si ochucený olej na potření: do misky dáme olivový olej, utřený česnek, sůl, omytou drobně pokrájenou petrželku, chilli, pepř a šťávu z citronu. 2 zelené a 2 černé olivy bez pecek drobně posekáme. Směs dobře promícháme.
-
3
Maso střídavě napichujeme na jehly a před a během grilování maso s houbami potíráme ochuceným olejem a otáčíme. Grilujeme asi 5-6 minut při středně vysoké teplotě. Maso je hotové - když ho propíchneme a z masa vytéká čirá šťáva. Hotové grilované maso, podáváme s přílohou podle chuti, ještě polijeme zbytkem ochuceného oleje.