Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 159 g
- Tuky 16 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 158 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 982.9 mg
- Vláknina 74100.3 mg
- Vitamín A 74100.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.6 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě rozvaříme cukr se 6 šálky malin. Po 5 minutách vaření propasírujeme směs na hladkou kaši a udržujeme ji v teple.
-
2
V kastrůlku s rozehřátým máslem rozmícháme skořici a krátce osmahneme. Do této směsi vmícháme rýži, zalejeme červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.
-
3
Potom do vařené rýže se skořicí a máslem přidáme postupně po šálcích malinový sirup a každou dávku
-
4
dobře promícháme, aby se tekutina dobře vsákla.
-
5
S poslední dávkou sirupu přidáme omyté borůvky,zbývající 3 šálky malin a ostružiny a opatrně promícháme, abychom ovoce nerozmačkali.
-
6
Servírujeme teplé v malých miskách se lžičkou smetany a špekou hnědého cukru.