Krkonošská polévka s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 25 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 425.2 mg
- Draslík 299.6 mg
- Vláknina 5502.3 mg
- Vitamín A 5502.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zralé višně vypeckujeme, dáme vařit do 2 litrů vody s cukrem, skořicovým cukrem, hřebíčkem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.
-
2
Do smetany rozmícháme Maizenu a když je ovoce měkké, zamícháme ji do ovocné polévky, kterou ještě za stálého míchání povaříme 2 minuty. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
-
3
Do každého talíře dáme čerstvý žloutek, zalijeme višňovou polévkou a podáváme.