Ovocná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 57.1 mg
- Vláknina 7475 mg
- Vitamín A 7475 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé, očištěné, odpeckované ovoce dáme do hrnce, přidáme cukr, vodu a vaříme deset minut.
-
2
Potom vše prolisujeme žíněným sítem a postavíme znovu na plotnu. V mléce rozmícháme škrobovou moučku, nalijeme ji do prolisované ovocné směsi, čtyři minuty povaříme a odstavíme. Nakonec do ní přímícháme citrónovu šťávu a skořici. Polévku podáváme dobře vychlazenou.