Džem z višní a rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Rybíz červený
  • 500 g Cukr želírovací
  • 1 kg Višně
  • 1.5 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 310.5 mg
  • Vláknina 7500 mg
  • Vitamín A 7500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a vypeckujeme višně, rybíz také omyjeme a rozmačkáme ho, trochu necháme vcelku. Přisypeme želírovací cukr a promícháme.

  • 2

    Vše vaříme 5 minut a potom přilijeme tmavý rum. Ještě chvíli vaříme, až směs začne želírovat.

  • 3

    Plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.

Komentáře k receptu