Broskvový džem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 223.3 mg
- Vláknina 4140 mg
- Vitamín A 4140 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve ponoříme do horké vody a oloupeme, vypeckujeme, smícháme s nastrouhanými jablky a cukrem. Vaříme, až směs zhoustne. Přidáme kyselinu citrónovou a pár broskví pokrájených na kousky.
-
2
Ještě asi 5 minut povaříme a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.