Letní polévka z paprik

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Rajčata
  • 200 g Paprika červená
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 0.2 kávová lžička Sůl
  • 0.2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 399.1 mg
  • Vláknina 6140.5 mg
  • Vitamín A 6140.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mističek na přípravu ledu rozdělíme nasekaný koriandr, zalejeme vodou, dáme zmrazit.

  • 2

    Kapie očistíme, nakrájíme na proužky a s kolečky cibule, rajčatovými plátky a zeleninovým vývarem dáme do kastrolu, vaříme asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    Vařenou zeleninu umixujeme v mixéru na kaši, vlijeme zpět do kastrolu, zalijeme vývarem. Do směsi přidáme mléko, osolíme a opepříme podle chuti, dáme do chladničky vychladit asi na 30 minut.

  • 4

    Po vychlazení servírujeme s kostkou koriandrového ledu.

Komentáře k receptu