Letní polévka z paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 4 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 5.4 mg
- Draslík 399.1 mg
- Vláknina 6140.5 mg
- Vitamín A 6140.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mističek na přípravu ledu rozdělíme nasekaný koriandr, zalejeme vodou, dáme zmrazit.
-
2
Kapie očistíme, nakrájíme na proužky a s kolečky cibule, rajčatovými plátky a zeleninovým vývarem dáme do kastrolu, vaříme asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
3
Vařenou zeleninu umixujeme v mixéru na kaši, vlijeme zpět do kastrolu, zalijeme vývarem. Do směsi přidáme mléko, osolíme a opepříme podle chuti, dáme do chladničky vychladit asi na 30 minut.
-
4
Po vychlazení servírujeme s kostkou koriandrového ledu.