Borůvková třená bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 19 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 141.9 mg
- Draslík 181.7 mg
- Vláknina 4328 mg
- Vitamín A 4328 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 94.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem.
-
2
Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše utřeme do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s práškem do pečiva a nakonec těsto zředíme mlékem a přimícháme tuhý sníh z bílků.
-
3
Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a těsto po celé ploše pokryjeme borůvkami.
-
4
Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při 180-200 °C asi 30 minut dozlatova.
-
5
Vychladlou bublaninu pokrájíme a podáváme.