Houbový mix na smetaně
Suroviny
- 150 g Smetana 33% (šlehačka)
- 300 g Žampiony čerstvé
- 300 g Lišky čerstvé
- 200 g Hříbky čerstvé
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Šalotka
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 16 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 763.2 mg
- Vláknina 2313.8 mg
- Vitamín A 2313.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hříbky očistíme, lišky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nasekáme nadrobno.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme za stálého míchání nejprve lišky. Vyjmeme a do pánve dáme žampiony a hřiby. Opékáme cca 1 min. Vrátíme zpět lišky, zaprášíme moukou, ochutíme solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přilijeme smetanu a cca 10 min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme zakysanou smetanu a najemno nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme a opepříme, a můžeme podávat.