Zavařené houby s brusinkami
Suroviny
- 100 ml Ocet kvasný lihový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Nové koření celé
- 1 kávová lžička Jalovec
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Houby čerstvé
- 2 šálek Brusinky
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 2 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1216 mg
- Vláknina 16841.5 mg
- Vitamín A 16841.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve povaříme nakrájené houby asi na 5 minut v neosolené vodě.
-
2
Houby propláchneme a vkládáme společně s brusinkami do zavařovacích sklenic.
-
3
V hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, sůl, pepř, nové koření, jalovec, tymián a koriandr.
-
4
Vaříme zhruba 5 minut, poté odstavíme, necháme krátce vychladnout a zalijeme vrchovatě sklenice s připravenými houbami.
-
5
Poté stačí sklenice důkladně zavřít a houby zavaříme dle běžného způsobu.