Zavařená karotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 1150 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 33.7 mg
- Vláknina 30754 mg
- Vitamín A 30754 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve karotku očistíme, poté ji nakrájíme na plátky a odložíme stranou.
-
2
Zavařovací sklenice důkladně vymyjeme, následně do nich vkládáme připravenou karotku.
-
3
V hrnci necháme vařit vodu, Deko, sůl, cukr, ocet, pepř, bobkový list a kopr zhruba 5 minut.
-
4
Lákem ihned vrchovatě zaléváme sklenice.
-
5
Poté sklenice uzavřeme a zavaříme dle běžného postupu.
-
6
Zavařenou karotku skladujeme v suché, tmavé a chladné místnosti.