Salát letní ze pšenice s paprikou a vejcem
Suroviny
- 170 g Bulgur
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Pažitka
- 1 špetka Koriandr mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 9 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 407.3 mg
- Vláknina 21038.2 mg
- Vitamín A 21038.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku vlijeme vodu, přivedeme k varu, vložíme středně velká vejce, která 10 minut vaříme. Po této době je vyjmeme, vychladlá oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Přimícháme bulgur, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, paprikami, očištěnými od semínek a najemno nakrájenými. Dále přimícháme petrželku, pažitku, koriandr, mátu, citrónovou a limetkovou šťávu s kůrou. Do salátu zakápneme olej, vše dobře promícháme. Podle libosti osolíme a opepříme.