Borůvková polévka s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 10 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 215.5 mg
- Vláknina 13639 mg
- Vitamín A 13639 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut.
-
2
Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut.
-
3
Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme.
-
4
Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit.
-
5
Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami.