Zeleninová čalamáda s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2155 kcal
- Sacharidy 206 g
- Tuky 132 g
- Sodík 5988 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 151 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 4669.5 mg
- Vláknina 68993.4 mg
- Vitamín A 68993.4 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 643.1 mg
- Vitamín E 9.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu s houbami. Vaříme zhruba 5 minut.
-
2
Mezitím na menší kusy nakrájíme zeleninu.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravenou zeleninu, olej, kečup a cukr. Dusíme zhruba 5 minut.
-
4
V menším hrnci připravíme lák z 1 dl vody, octa, soli, bobkového listu, nového koření, celého pepře a hřebíčku.
-
5
Hotové houby zbavíme vody a smícháme se zeleninovou směsí, poté přilijeme připravený lák a ještě chvilku podusíme.
-
6
Vzniklou čalamádu plníme do zavařovacích sklenic a dle běžného postupu ji zavaříme.
-
7
Zavařenou čalamádu skladujeme v tmavé, suché a chladné místnosti.