Zavařená kukuřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2374 kcal
- Sacharidy 395 g
- Tuky 68 g
- Sodík 2918 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 395 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 44 mg
- Vláknina 1115 mg
- Vitamín A 1115 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve očistíme kukuřici od slupky a vaříme dokud kukuřice nezměkne. Kukuřici necháme vychladit.
-
2
Mezitím v hrnci smícháme vodu, ocet, sůl a cukr. Celé přivedeme k varu a přidáme kousky cibule a pepř.
-
3
Vychladlou kukuřici vyloupeme a zrníčka vkládáme do zavařovacích sklenic, které poté vrchovatě zalijeme připraveným vařícím lákem.
-
4
Sklenice uzavřeme a podle běžného postupu zavaříme.
-
5
Zavařené kukuřice necháme uskladněné v chladné a tmavé místnosti.