Borůvková polévka s i jahodami a perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 8 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 68.7 mg
- Vláknina 3765.5 mg
- Vitamín A 3765.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme ovoce a několik kousků odložíme stranou na ozdobu.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, ovocný sirup, přidáme skořici a cukr. Množství cukru přizpůsobíme sladkosti ovoce. Směs přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut. Přidáme borůvky a jahody a dále vaříme ještě asi 5 minut.
-
3
Přidáme strouhaný perník a znovu přivedeme k varu a povaříme ještě asi 3 minuty. Když polévka zhoustne sejmeme ji z ohně a za občasného promíchání necháme asi půl hodiny vychladnout. Spojíme sladkou a zakysanou smetanu, vmícháme je do polévky a dáme na několik hodin do lednice.
-
4
Porce před podáváním zdobíme ovocem.