Tzatziky s bílou ředkví a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 5 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 255.6 mg
- Vláknina 1181.5 mg
- Vitamín A 1181.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semena a měkký střed. Okurku nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a hrubě nastrouháme také bílou ředkev.
-
2
Zeleninu vložíme do velké mísy zakapeme olejem a promícháme. V další nádobě rozšleháme jogurt s vodou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a ocet a vše důkladně prošleháme. Směs vlijeme do mísy se zeleninou, důkladně promícháme a dáme na 1 hodinu vychladit.
-
3
Před podáváním zdobíme nakrájenými kolečky černých oliv.