Salát z fazolek a fazolí
Suroviny
- 200 g Mrkev kořen
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 250 g Fazole bílé
- 8 g Sůl
- 100 g Petržel - nať
- 100 g Cibule
- 200 g Cibule červená
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Hořčice
- 40 ml Ocet česnekový
- 80 ml Olej olivový
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 139 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1512.3 mg
- Vláknina 31329.5 mg
- Vitamín A 31329.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, posolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet, aby pustila šťávu. Fazolky dobře opereme a odštípneme oba konce. Oloupeme mrkev, cibuli a česnek a vcelku vložíme do studené vody, ve které už máme namočené fazole. Přivedeme k varu a přihodíme fazolky. Vaříme na mírném ohni, dokud všechna zelenina není měkká. Potom vyjmeme jednotlivou zeleninu a zcedíme fazole a fazolky. Fazolové lusky přepůlíme, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a smícháme v míse. Přikryjeme a necháme odležet v lednici.
-
2
Mezitím připravíme dresink. Smícháme citronovou šťávu, šťávu z cibule, ocet, hořčici, pepř a nakonec olej. Dresinkem zalijeme fazolovou směs a nakonec lehce vmícháme nasekanou petrželku.