Žampiony na grilu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Strouhanka
  • 5 g Sůl
  • 10 g Oregano sušené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej olivový
  • 250 ml Dresink farmářský
  • 20 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1115 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1214 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 4119.5 mg
  • Vláknina 30755 mg
  • Vitamín A 30755 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné žampiony obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve směsi, kterou si připravíme ze strouhanky, nastrouhaného parmezánu, oregana a soli.

  • 2

    Ihned po obalení dáme na gril. Během grilování obracíme, abychom měli žampiony rovnoměrně opečené.

  • 3

    Podáváme s farmářským dresinkem.

Komentáře k receptu