Lehká jahodová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 3 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 336.4 mg
- Vláknina 7500 mg
- Vitamín A 7500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme stranou a zbytek rozmačkáme vidličkou.
-
2
Tvaroh utřeme s trochou mléka a poté z něj metlou vyšleháme pěnu. Za stálého míchání přidáme 3/4cukru. Zbylý cukr smícháme s bílky a ušleháme tuhý sníh. Smícháme s tvarohem a jahodovým pyré.
-
3
Pěnu rozlijeme do pohárů nebo vysokých sklenic, ozdobíme jahodami a až do podávání uchováváme v lednici.