Ovoce v citrusovém sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Maliny
  • 125 g Cukr krupice
  • 250 g Jahody zahradní
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 203 mg
  • Vláknina 10705.9 mg
  • Vitamín A 10705.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce očistíme, omyjeme a upravíme na servírovací mísu. Cukr promícháme se 120 ml vody a zvolna zahříváme v kastrůlku. Občas zamícháme a když se cukr rozpustí, zvýšíme příkon tepla a povaříme asi 5 minut. Odstavíme z plotny.

  • 2

    Po vychladnutí do sirupu vmícháme citronovou kůru a pomerančovou šťávu. Ovoce na míse zakapeme sirupem a ozdobíme lístky máty. Před podáváním necháme asi 10 minut stát.

  • 3

    Dezert můžeme doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.

Komentáře k receptu