Ovoce v citrusovém sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 203 mg
- Vláknina 10705.9 mg
- Vitamín A 10705.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovoce očistíme, omyjeme a upravíme na servírovací mísu. Cukr promícháme se 120 ml vody a zvolna zahříváme v kastrůlku. Občas zamícháme a když se cukr rozpustí, zvýšíme příkon tepla a povaříme asi 5 minut. Odstavíme z plotny.
-
2
Po vychladnutí do sirupu vmícháme citronovou kůru a pomerančovou šťávu. Ovoce na míse zakapeme sirupem a ozdobíme lístky máty. Před podáváním necháme asi 10 minut stát.
-
3
Dezert můžeme doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.