Selská galantina v kapustovém listě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 500 g Vepřová plec
  • 250 g Anglická slanina
  • 1 ks Vepřová kůže
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 995 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1685 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 211.6 mg
  • Draslík 1538.9 mg
  • Vláknina 9885 mg
  • Vitamín A 9885 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 153.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Dáme je do mísy.

  • 2

    Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy a pomeleme na jemno na masovém mlýnku. Pak mleté maso přidáme ke kuřecímu masu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a důkladně promícháme.

  • 3

    Kapustové listy omyjeme, mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu krátce spaříme ve vařící vodě, vyndáme sítkem, necháme odkapat. Kapustové listy pak rozložíme na čistou utěrku. Na listy poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme masovou směs, na ni poskládáme plátky mrkve a pomocí utěrky těsně zabalíme roládu. Listy na krajích zabalíme tak, aby nemohla z masového válečku vytéct šťáva.

  • 4

    Roládu převážeme tenkým provázkem. Hlubší pekáč vyložíme větší vepřovou kůží, na ni položíme roládu, zalijeme drůbežím vývarem, pekáč zakryjeme a maso vaříme přibližně 1 a 1/2 hodiny. Hotové maso necháme ve vývaru vychladnout, potom roládu vyjmeme, zatížíme závažím a necháme v chladničce 2 dny. Pak opatrně odstraníme provázek, galantinu nakrájíme na plátky a servírujeme s čerstvou zeleninou.

  • 5

Komentáře k receptu